Avbytare: Adam Norén, Kim Eriksson, Gustav Lindquist, Joel Jakobsson, Felix Harletun och Sebastian Grönberg.

Emir Rozajac ut - Joel Jakobsson in 64 min
André Andersson ut - Filip Persson in 76 min
Vasko Mitrovic ut - Felix Harletun in 79 min

MATCHKOMMENTARER
Fjärde matchen på 12 dagar och för motståndet stod division 2 laget Kvarnby IK. ÖT Smygehuk gjorde tre ändringar i startelvan sedan förra matchen, Många kände sig slitna inför matchen. Kim Eriksson var tillbaka i truppen och inledde på bänken. Därmed gjorde Kim årsdebut efter skadefrånvaro. Redan i den 4:e minuten kommer Thom Nilsson fram fint på högerkanten och spelar bollen snett bak mot våra forwards men bollen smiter precis förbi dem. I den 5:e minuten kommer Kvarnby runt på sin högerkant och ett misslyckat skott dimper ner framför fötterna på en Kvarnbyforward som från 4-5 meter drar på direkt men Philip Borgström gör en fantastisk reflexräddning. Nu har Kvarnbyspelaren sån tur att returen går rakt ut på fötterna igen och han kan slå returen i mål till 0-1. I den 7:e minuten byts Filip Persson ut och in kommer Adam Norén som kom sent från jobb och skulle startat matchen. I den 9:e minuten är har Vasko Mitrovic runnit igenom men precis i skottögonblicket glidtacklar en försvarare och räddar situationen. I den 12:e minuten slår Johan Hellström en fin genomskärare mot Oliver Wilson där målvakten går ut utanför sitt straffområde och det blir en 50/50 duell där spelarna brakar ihop. Fällning och frilägesutvisning eller inte är svårt att sia om. Kvarnby har en aning mer boll än oss men vi är sylvassa i våra omställningar och det är sånär flera gånger om att vi får ett friläge. I den 36:e minuten slår Kvarnby en boll på djupet och forwarden kommer fri mot Philip Borgström och placerar in 0-2. Enligt neutrala källor borde målet dömts bort då det var offside. 0-2 i paus där vi ändå stått upp väldigt bra och vågat spela vårt spel trots att det var ett division 2 lag som stod på andra sidan planhalvan. I paus går Oliver Wilson och Thom Nilsson ut med känningar i baksida lår och in kommer Kim Eriksson och Gustav Lindquist. Matchen är nu jämnare och spelet böljar fram och tillbaka. I den 64:e minuten byts Emir Rozajac ut och in kommer Joel Jakobsson. Sista 20-25 minuterna är det Kvarnby som ser mest slitna ut och ÖT Smygehuk tar över mer och mer. Det är bara ett mål som saknas. I den 76:e minuten går André Andersson ut och in kommer Filip Persson. I den 78:e minuten kommer Gustav Lindquist fram på högerkanten och och han slår ett fint inlägg mot första stolpen där Vasko Mitrovic är fri men Vaskos avslut går utanför. I den 79:e minuten byts Vasko Mitrovic ut och in kommer Felix Harletun. I den 81:a minuten slår Adam Norén en fin boll på djupet mot Kim Eriksson som är urstark och håller undan försvararen de 35 meterna fram mot mål och när Kim kommer in i straffområdet placerar han kallt in 1-2 intill den bortre stolpen. Detta var Kims 1:a mål någonsin i ÖT Smygehuks tröja. Hemmalaget fortsätter att trycka på och spelar fin fotboll. Vi skapar ett visst tryck och radar upp hörnor. I den 89:e minuten slår Johan Hellström en hörna som Adam Norén nickar mot mål och bollen studsar upp på en utsträckt Kvarnbyarm och spelarna ropar på straff. Dock väljer domaren att blunda för förseelsen och matchen slutar 1-2. ÖT Smygehuk gör en riktigt bra match mot väldigt bra motstånd. Vi vågar spela vårt spel hela matchen och vi hotar ständigt i våra omställningar. Starkt att komma tillbaka efter 0-2 i paus även om det blev förlust till sist.
I nästa match väntar division 4 laget Öja FF (som ifjol kvalade till division 3) på Ystads IP konstgräsplan på lördagen den 5:e mars klockan 12:45.